Samen werken aan een merk met eenheid en eigenheid

branding & huisstijlpakketten

Je twijfelt over de uitstraling van je bedrijf. Het past niet meer. Dat kan komen omdat je bedrijf is veranderd, of je bent zelf gegroeid als ondernemer. Het kan ook zijn dat je een andere klant wilt aanspreken. Je logo en de stijl die je nu toepast, zit groei in de weg. Het roept vragen op bij je klant. Ze herkennen jou niet, en dat levert stress op, en extra werk.

Stel je voor dat je branding je bedrijf een stap vooruit zou brengen. Zodat dat wat jij laat zien, in lijn is met wie jij bent. En aansluit bij jouw klant.

Ik kan je helpen

Wil je je merk te versterken? Voor de ontwikkeling van een nieuwe visuele identiteit  werk ik met twee pakketten. Deze heb ik samengesteld op basis van mijn ervaring met mijn klanten. Heb je iets anders in gedachten? Een pakket op maat is altijd mogelijk. Neem gerust contact op, ik geef je graag advies.

Basis logo en huisstijl

Ik ontwerp voor jou de basis van je visuele identiteit. Ik maak een passend logo, inclusief kleurenpalet en lettertypes. Met de mini stijlgids vind je alle belangrijke informatie snel terug.

Wat krijg je van mij?
• vragenlijst en merksessie om de basis van je merk helder te krijgen
• presentatie met 1-2 ontwerpvoorstellen
• uitwerking naar definitief logo (1 correctieronde)
• favicon
• lettertypeselectie
• kleurenpalet
• mini stijlgids
• print- & webbestanden met uitleg

Dit pakket is het meest geschikt als je weinig communicatiemiddelen in je huisstijl gaat gebruiken. Wil je veel middelen gaan maken, dan adviseer ik het complete pakket.

Wanneer is de huisstijl klaar?
Dit verschilt per project, maar ga uit van drie tot vier weken. We stemmen de planning af zodat we beiden weten waar we aan toe zijn.

Wat zijn de kosten?
De investering voor de basis huisstijl begint bij 799,- ex BTW. Ik maak voor jou een offerte op maat. Ik vraag een aanbetaling van 25% bij de start van het project. Het resterende bedrag factureer ik na afloop.

  Heb je vragen? Bekijk de FAQ

  complete huisstijl

  Met mijn complete pakket leggen we een stevig fundament voor jouw merk. Ik ontwerp voor jou een kloppende stijl met logo, kleuren, typografie, vormentaal en patronen. In mijn uitgebreide ontwerpvoorstel presenteer ik je nieuwe visuele identiteit en leg ik uit waarom ik bepaalde stijlkeuzes heb gemaakt.

  Met voorbeelden laat ik zien hoe de stijl in verschillende uitingen tot leven komt. Daarnaast geeft het moodboard voor fotografie weer hoe je de stijl kunt doorvertalen naar beelden. En met de uitgebreide stijlgids blijft  jouw nieuwe stijl ook in de toekomst een kloppend geheel.

   

  Wat krijg je van mij?
  • vragenlijst en merksessie om de basis van je merk helder te krijgen
  • uitgebreide presentatie met 2-3 ontwerpvoorstellen
  • primair en secundair logo
  • uitwerking naar definitief logo (2 correctierondes)
  • favicon
  • lettertypeselectie
  • kleurenpalet
  • vormentaal en patronen
  • fotografiestijl met moodboard en tips
  • uitgebreide stijlgids
  • print- & webbestanden met uitleg

  Wanneer is de huisstijl klaar?
  Gemiddeld duurt een project vijf tot zes weken. Voorafgaand maken we een planning die voor ons beiden haalbaar is.

  Wat zijn de kosten?
  De investering voor de complete huisstijl begint bij 1799,- ex. BTW. Omdat elke klant anders is, maak ik voor jou een offerte op maat. Ik vraag een aanbetaling van 25% bij de start van het project. Het resterende bedrag factureer ik na afloop.

   Heb je vragen? Bekijk de FAQ

   Maatwerk

   Mijn pakketten geven je een goed beeld van de investering in een nieuwe huisstijl. Toch is elk traject maatwerk, en maak ik eigenlijk altijd een offerte op. maat.

   Dus … zoek je niet alleen een nieuwe huisstijl, maar ook iemand die dit kan doorvertalen naar alles wat je doet? Of ben je op zoek naar een aanvulling in bv. typografie, kleur of vorm of moet er eenheid aangebracht worden in je al je uitingen? Ben je meer geholpen met een goede set aan basis huisstijlmiddelen, sjablonen of een huisstijlhandboek? Ook dat kan. Wat je vraag ook is, ik help je graag en kan je vrijblijvend van een offerte voorzien.

   Aanvullingen
   De kans is groot dat je na de ontwikkeling van je huisstijl aanvullende middelen wilt laten maken.

   Denk bijvoorbeeld aan:
   • wordsjabloon
   • social media templates
   • emailhandtekening
   • presentaties
   • signing in en om je kantoorruimte
   • bedankkaartjes
   • flyers/brochures
   • …

   In een kennismakingsgesprek kunnen we bespreken wat jij nodig hebt en wat de kosten zijn.

    Heb je vragen? Bekijk de FAQ

    Mijn werkwijze

    Ik werk ik met jou van binnen naar buiten. Eerst kijken we naar: wie ben je als merk? Waar sta je voor, wat zijn je waarden? Vanuit jouw gedachtegoed en jouw kern werken we toe naar een kloppende visuele identiteit die je zal helpen om de eigenheid van je bedrijf zichtbaar te maken en je positionering te versterken.

    STAP EEN

    een stevige basis

    Een goed ontwerp voor jou maken, begint bij de kern van je bedrijf. Samen bepalen we wat en wie je wilt bereiken en waar je voor staat. In deze fase kijken we niet alleen naar jezelf en je bedrijf, maar ook naar je ideale klant, je concurrenten en naar datgene wat jou onderscheidt.

    STAP TWEE

    ontwerp

    Zodra we de basis helder hebben, start ik met de ontwerpfase. Ik maak de vertaling van alle ‘woorden’ naar een beeldend, visueel eindresultaat. Natuurlijk is dat het logo, maar ook het kleurenpalet, lettertypes, vormen en patronen en de stijl van fotografie. Om je goed zicht te geven op hoe je je nieuwe huisstijl kunt toepassen krijg je een uitgebreide presentatie. Ik leg de ontwerpkeuzes aan je uit en laat je met voorbeelden zien hoe je huisstijl kan worden toepast.

    STAP DRIE

    verfijnen en vastleggen

    Nu is het jouw beurt om feedback te geven op het concept wat ik heb gemaakt. Samen stemmen we de aanpassingen af. Ben je helemaal tevreden? Dan voeg ik alle informatie samen in een overzichtelijke stijlgids.

    STAP VIER

    je merk aan de wereld laten zien

    In de laatste fase maak ik alle definitieve bestanden voor je en lever ze bij je aan. Je ontvangt van mij de huisstijlgids en we starten met het maken van de huisstijluitingen. Ook bespreken we hoe we je huisstijl aan de wereld laten zien en wat je daarvoor nodig hebt.

    Reacties van mijn klanten

    Ter aanvulling van de nieuwe communicatiestrategie wilden wij een nieuwe huisstijl met beeldmerk. Sjoukje heeft deze voor Droneview ontworpen. De samenwerking verliep soepel. Sjoukje begreep vanuit ons plan precies welke huisstijl hierop aansloot en deze viel ook nog eens bij ons in de smaak!

    Droneview, Leeuwarden

    Sjoukje ontwierp de huisstijl van één van de opdrachtgevers van Marketing Crew. Ze voelde precies aan wat de opdrachtgever verwachtte en stelde goede vragen. Daardoor presenteerde ze een uniek ontwerp dat de identiteit van de organisatie goed vertaalt. Sjoukje is creatief, duidelijk en komt haar afspraken na. Ik ga ongetwijfeld vaker met Sjoukje samenwerken.

    Larissa Braam, Marketing Crew

    ‘Sjoukje is heel helder en duidelijk in haar communicatie. Ze benoemt wat goed is, maar ook wat beter kan. Ze doet dit op zo'n prettige, professionele en praktische manier dat ik het gelijk ben gaan toepassen. Echt een aanrader!’

    Bastiaan van der Kooij, wandelcoach & docent

    ‘Voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en publiciteitsmateriaal voor De Molkfabryk Burgum werken wij met heel veel plezier samen met Sjoukje van der Velde. We zijn uitermate tevreden over de snelheid en kwaliteit van haar werk en zijn erg blij dat we in de komende jaren samenwerken.’

    Dirk Bruinsma, voorzitter De Molkfabryk Burgum

    Veelgestelde vragen

    Hoe verloopt het proces bij het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl?

    In grote lijnen zijn de stappen bij de ontwikkeling van elke huisstijl gelijk. Lees meer over mijn proces in deze blog. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kan een stap uitgebreider of korter zijn. Ik vind het belangrijk om elkaar goed op de hoogte te houden en duidelijke afspraken te maken. 

    Kun je ook mijn website maken?

    Het bouwen van een website laat ik over aan goede, betrouwbare partners. Ik kan je adviseren over een goede websitebouwer en voorafgaand en gedurende het maken van je website begeleiden, bijvoorbeeld door het maken van het ontwerp vooraf en/of het bewaken en doorvertalen van je huisstijl. Als je wilt, neem ik je het hele proces uit handen en zal ik je aanspreekpunt blijven.

    Wie is mijn aanspreekpunt?

    Ik ben en blijf je aanspreekpunt. Je kunt me altijd mailen bij vragen tijdens een project of achteraf.

    Ik heb alleen een logo nodig. Kan dat?

    Ik ben ervan overtuigd dat een onderscheidend merk meer nodig heeft dan alleen een logo. Kies je alleen voor een logo dan is het lastig om je eigenheid goed te laten zien. Daarom werk ik alleen met klanten die voor een totaalpakket kiezen.

    Kan ik in termijnen betalen?

    Jazeker, je mag het bedrag in delen betalen. Bij huisstijlpakketten is de aanbetaling 25% bij de start en 75% bij de oplevering.

     

    Hoe lang duurt het tot mijn huisstijl klaar is?

    Gemiddeld genomen mag je bij een basis huisstijl uitgaan van drie tot vier weken en bij een uitgebreid traject van ongeveer zes weken. Als we samen aan het werk gaan, maak ik voor jou een planning waarin je kunt zien wanneer je wat kunt verwachten.

    Ik heb nog een vraag, kunnen we contact hebben?

    Dat kan, je mag je vraag mailen naar mail@sjoukjevandervelde.nl. Dan geef ik zo snel mogelijk antwoord op je vraag. 

    Wat wordt er van mij verwacht?

    Als we samen aan je merk bouwen, vind ik het belangrijk dat we goed contact houden en heldere afspraken maken. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn. Bij een huisstijltraject werken we ongeveer vier tot acht weken samen. We plannen alles in goed overleg, zodat je voldoende tijd hebt om na te denken over wat je belangrijk vindt en regelmatig terugkoppeling kunt geven over de ontwerpen.

    Zullen we kennis maken?

    Wil je kennismaken en ontdekken of ik je kan helpen? Dan kun je vrijblijvend een afspraak met mij inplannen. Dat kan telefonisch of online via Zoom. Woon je in de regio? Dan kom ik graag naar je toe! Deze kennismaking kost je niets en je zit nergens aan vast.

     

    CONTACT
    Sjoukje van der Velde
    Branding, Huisstijl & Grafisch Ontwerp

    Email: mail@sjoukjevandervelde.nl
    Telefoon: 06 27 11 36 63

    ADRES
    Buorren 8
    9255 KL Tytsjerk
    (vlakbij Leeuwarden)

    BTW NL 001 426 198 B10
    KVK 72 37 95 88

    Op al mijn diensten zijn mijn Algemene voorwaarden van toepassing