Samen werken aan een merk met eenheid en eigenheid

branding & huisstijl pakketten

Je twijfelt over de uitstraling van je bedrijf. Het past niet meer. Dat kan komen omdat je bedrijf is veranderd, of je bent zelf gegroeid als ondernemer. Het kan ook zijn dat je een andere klant wilt aanspreken. Je logo en de stijl die je nu toepast, zit groei in de weg. Het roept vragen op bij je klant. Ze herkennen jou niet, en dat levert stress op, en extra werk.

Stel je voor dat je branding je bedrijf een stap vooruit zou brengen. Zodat dat wat jij laat zien, in lijn is met wie jij bent. En aansluit bij jouw klant.

IK KAN JE HELPEN

Wil je stappen zetten om je merk te versterken? Voor de ontwikkeling van een nieuw logo, huisstijl of branding werk ik met twee pakketten. Deze heb ik samengesteld op basis van mijn ervaring met mijn klanten. Heb je iets anders in gedachten? Een pakket op maat is altijd mogelijk. Neem gerust contact met me op, ik geef je graag advies.

Basic pakket

In dit pakket ontwerp ik voor jou de basis van je visuele identiteit. Ik maak een passend logo inclusief een kleurenpalet en lettertypes. En met de mini stijlgids vind je alle belangrijke informatie snel terug.

Dit zit er in het pakket
• vragenlijst en merksessie om de basis van je merk helder te krijgen
• presentatie met 2-3 ontwerpvoorstellen
• uitwerking naar definitief logo (1 correctieronde)
• favicon
• lettertypes
• kleurenpalet
• mini stijlgids
• print- & webbestanden met uitleg

Dit traject is het meest geschikt als je weinig communicatiemiddelen hebt waar je de huisstijl in gaat toepassen.

Wanneer is het project klaar?
Dit verschilt per project, maar je kunt uitgaan van 3 tot 4 weken. We stemmen samen de planning af zodat we beide weten waar we aan toe zijn.

Wat zijn de kosten?
De investering voor de basis huisstijl is 799,- ex BTW. Ik vraag een aanbetaling van 25% bij de start van het project. Het resterend bedrag factureer ik na afloop.

  Heb je vragen? Bekijk de FAQ

  Compleet pakket

  Met mijn complete pakket leggen we een stevig fundament voor jouw merk. Ik ontwerp voor jou een kloppende stijl met logo, kleuren, typografie, vormentaal en patronen. In mijn uitgebreide ontwerpvoorstel presenteer ik je nieuwe visuele identiteit, en leg ik uit waarom ik bepaalde stijkeuzes heb gemaakt.

  Met voorbeelden laat ik zien hoe de stijl tot leven komt in verschillende uitingen. Daarnaast geeft het moodboard voor fotografie weer hoe je de stijl kunt doorvertalen naar beelden. En met de uitgebreide stijlgids blijft  jouw nieuwe stijl ook in de toekomst een kloppend geheel.

  Dit zit er in het pakket
  • vragenlijst en merksessie om de basis van je merk helder te krijgen
  • uitgebreide presentatie met 2-3 ontwerpvoorstellen
  • primair en secundair logo
  • uitwerking naar definitief logo (2 correctierondes)
  • favicon
  • lettertypes
  • kleurenpalet
  • vormentaal en patronen
  • fotografiestijl met moodboard en tips
  • uitgebreide stijlgids
  • print- & webbestanden met uitleg

   Wanneer is het project klaar?
   Gemiddeld duurt een huisstijlproject 5 tot 6 weken.Voorafgaand maken we een planning die voor ons beide haalbaar is.

   Wat zijn de kosten?
   De investering voor de complete huisstijl is 1799,- ex BTW. Ik vraag een aanbetaling van 25% bij de start van het project. Het resterend bedrag factureer ik na afloop.

   Heb je vragen? Bekijk de FAQ

   Maatwerk pakket

   Vind je dat wat jij nodig hebt niet in mijn pakketten? Zoek je niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook iemand die dit kan doorvertalen naar alles wat je doet?

   Of ben je op zoek naar een aanvulling in bv. typografie, kleur of vorm of moet er eenheid aangebracht worden in je totaal aan uitingen?

   Ben je meer geholpen met een goede set aan basis huisstijlmiddelen of een huisstijlhandboek? Ook dat kan. Wat je vraag ook is, ik help je graag en kan je vrijblijvend van een offerte voorzien.

   Aanvullingen
   De kans is groot dat je na de ontwikkeling van je huisstijl aanvullende middelen wilt laten maken.

   Denk bijvoorbeeld aan:
   • wordsjabloon
   • social media templates
   • emailhandtekening
   • presentaties
   • signing in en om je kantoorruimte
   • bedankkaartjes
   • flyers/brochures
   • …

   In een kennismakingsgesprek kunnen we bespreken wat jij nodig hebt en wat de kosten daarvan zijn.

    Heb je vragen? Bekijk de FAQ

    mijn werkwijze

    Als ontwerper en conceptontwikkelaar werk ik met jou van binnen naar buiten. Wie ben je als merk? Waar sta je voor, wat zijn je waarden? Vanuit jouw gedachtegoed en jouw kern, werken we toe naar een visuele identiteit die klopt. Zodat de eigenheid van jouw bedrijf zichtbaar wordt en je positionering versterkt. Nadat we het fundament helder hebben, ontwerp ik voor jou een complete huisstijl

    STAP EEN

    een stevige basis

    Een goed ontwerp voor jou maken, begint bij de kern van jouw bedrijf. Samen bepalen we wat en wie je wilt bereiken, en waar je voor staat. In deze fase kijken we niet alleen naar jezelf en je bedrijf, maar ook naar je ideale klant, je concurrenten en naar jouw onderscheid in de markt. 

    STAP TWEE

    ontwerp

    Als we de basis helder hebben, start ik met de ontwerpfase. Ik maak de vertaling van alle ‘woorden’ die we hebben genoemd naar een beeldend, visueel eindresultaat. Natuurlijk is dat het logo, maar dat niet alleen. Ook het kleurenpalet, welke lettertypes gebruik je, welke vormen en patronen en de stijl van fotografie hoort hierbij. Om jou goed zicht te geven op hoe je de huisstijl kunt toepassen ontvang je van mij een uitgebreide presentatie. Ik leg de ontwerpkeuzes aan je uit en laat je met voorbeelden zien hoe de huisstijl kan worden toepast.

    STAP DRIE

    verfijnen en vastleggen

    Nu is het jouw beurt om feedback te geven op het concept wat ik heb gemaakt. Samen stemmen we de aanpassingen af. Ben je helemaal tevreden? Dan voeg ik alle informatie samen in een overzichtelijke stijlgids. 

    STAP VIER

    je merk aan de wereld laten zien

    In de laatste fase maak ik alle definitieve bestanden voor je en lever ze bij je aan. Je ontvangt van mij de huisstijlgids en we starten met het maken van de huisstijluitingen.

    Tevens bespreken we hoe we de huisstijl aan de wereld laten zien en wat je daarvoor nodig hebt.

    reacties van mijn klanten

    Ter aanvulling van de nieuwe communicatiestrategie wilden wij een nieuwe huisstijl met beeldmerk. Sjoukje heeft deze voor Droneview ontworpen. De samenwerking verliep soepel. Sjoukje begreep vanuit ons plan precies welke huisstijl hierop aansloot en deze viel ook nog eens bij ons in de smaak!

    Droneview, Leeuwarden

    Sjoukje ontwierp de huisstijl van één van de opdrachtgevers van Marketing Crew. Ze voelde precies aan wat de opdrachtgever verwachtte en stelde goede vragen. Daardoor presenteerde ze een uniek ontwerp dat de identiteit van de organisatie goed vertaalt. Sjoukje is creatief, duidelijk en komt haar afspraken na. Ik ga ongetwijfeld vaker met Sjoukje samenwerken.

    Larissa Braam, Marketing Crew

    ‘Sjoukje is heel helder en duidelijk in haar communicatie. Ze benoemt wat goed is, maar ook wat beter kan. Ze doet dit op zo'n prettige, professionele en praktische manier dat ik het gelijk ben gaan toepassen. Echt een aanrader!’

    Bastiaan van der Kooij, wandelcoach & docent

    ‘Voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en publiciteitsmateriaal voor De Molkfabryk Burgum werken wij met heel veel plezier samen met Sjoukje van der Velde. We zijn uitermate tevreden over de snelheid en kwaliteit van haar werk en zijn erg blij dat we in de komende jaren samenwerken.’

    Dirk Bruinsma, voorzitter De Molkfabryk Burgum

    veelgestelde vragen

    Hoe verloopt het proces bij het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl?

    In grote lijnen zijn de stappen bij de ontwikkeling van elke huisstijl gelijk. Lees meer over mijn proces in deze blog. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kan een stap uitgebreider of korter zijn.Ik vind het belangrijk om elkaar goed op de hoogte te houden en duidelijke afspraken te maken. 

    Kun je ook mijn website maken?

    Het bouwen van een website laat ik over aan goede, betrouwbare partners. Simpelweg omdat het een vak apart is, en ik jou daarin niet het beste kan bieden.

    Ik kan je adviseren over een goede websitebouwer en voorafgaand en gedurende het maken van je website begeleiden, bv door het maken van het ontwerp vooraf, het bewaken en doorvertalen van je huisstijl. Als je wilt, neem ik je het hele proces uit handen en zal ik je aanspreekpunt blijven. 

    Wie is mijn aanspreekpunt?

    Ik ben en blijf je aanspreekpunt. Je kunt me altijd bellen, mailen of appen bij vragen tijdens een project of achteraf.

    Ik heb alleen een logo nodig. Kan dat?
    Ik ben ervan overtuigd dat een onderscheidend merk meer nodig heeft dan alleen een logo. Kies je alleen voor een logo, dan is het lastig om je eigenheid goed te laten zien. Daarom werk ik alleen met klanten die voor een totaalpakket kiezen.
    Kan ik in termijnen betalen?

    Jazeker, je mag het bedrag in delen betalen. Bij huisstijltrajecten is de aanbetaling 25% bij de start en 75% bij de oplevering.

     

    Hoe lang duurt het proces?

    Gemiddeld genomen mag je bij een basis huisstijl uitgaan van 3-4 weken en bij een uitgebreid traject van ongeveer 6 weken. Als we samen aan het werk gaan, maak ik voor jou een planning waarin je kunt zien wanneer je wat kunt verwachten.

    Ik heb nog een vraag, kunnen we contact hebben?

    Dat kan, je mag je vraag mailen naar mail@sjoukjevandervelde.nl. Dan geef ik zo snel mogelijk antwoord op je vraag. 

    Wat wordt er van mij verwacht?

    Als we samen bouwen aan jouw merk, vind ik het belangrijk dat we goed contact houden en heldere afspraken maken. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn.

    Bij een huisstijltraject werken we ongeveer 4 tot 8 weken samen. We plannen alles in goed overleg, zodat je voldoende tijd hebt om na te denken over wat je belangrijk vindt en regelmatig terugkoppeling te geven over de ontwerpen.

    Project: Puur Alice

    Project: Huiswerkkamer

    Logo Salon Alma

    Project: Salon Alma

    Sfeerfoto met logo van Mendy Visser

    Project: Mendy Visser

    plan een vrijblijvende kennismaking

    Je kunt vrijblijvend een afspraak met mij inplannen. Dat kan zowel telefonisch als online via Zoom, wat jou het beste past. In deze 30 minuten kunnen we elkaar beter leren kennen en bespreken wat jij nodig hebt. Je zit nergens aan vast.

     

    CONTACT
    Sjoukje van der Velde
    Concept & Grafisch Ontwerp

    mail@sjoukjevandervelde.nl
    06 27 11 36 63

    ADRES
    Buorren 8
    9255 KL Tytsjerk
    (vlakbij Leeuwarden)

    BTW NL 001 426 198 B10
    KVK 72 37 95 88

    Op al mijn diensten zijn mijn Algemene voorwaarden van toepassing