Duurzame infographic Gemeente Meppel

Bij gemeentes staat Duurzaamheid hoog op de agenda. Zo ook bij de gemeente Meppel. Maar een overzicht waarin in een oogopslag duidelijk is welke duurzame stappen er al zijn gezet, was er niet. In opdracht van NICE ontwierp ik deze infographic in de vorm van een tijdlijn, natuurlijk in de huisstijlkleuren en in lijn met andere visuals van de gemeente.

Ontwerp infographic

Voor het ontwerpen van een infographic begin ik met het verzamelen van alle informatie, en vooral: het begrijpen van alle input. Is het duidelijk en compleet, begrijpbaar voor de lezer? Dan bedenk ik hoe ik de informatie kan vertalen naar een passend formaat, vorm, compositie, kleuren enz. In deze infographic zijn alle circulaire hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn chronologisch weergegeven in een vloeiende lijn, en daarna onderverdeeld naar verschillende projecttypes die je kunt herkennen aan de verschillende kleuren.

Heb je ook veel informatie die je wilt delen, maar weet je niet hoe? En ben je benieuwd of ik je daarmee kan helpen? Maak gerust een afspraak zodat we het kunnen bespreken!

Hi, ik ben Sjoukje, grafisch ontwerper.

Ik help ondernemers en bedrijven bij het creëren van een huisstijl die klopt.