fbpx

snel aan de slag met jouw logo & huisstijl

basis huisstijltraject

Na dit traject kun je snel bouwen aan je merk. Het bevat alle basis elementen die je nodig hebt. Ik ontwerp voor jou met aandacht en zorg en luister naar jouw wensen maar geef ook zeker mijn advies. Na het ontwerptraject helpt de mini-stijlgids je op weg. Wil je eenvoudig beginnen, dan is dit traject voor jou ideaal.

Qua planning kun je ervan uitgaan dat je na zo’n 3 tot 4 weken aan de slag kunt met je huisstijl en logo.

een goede basis branding om mee te starten

dit zit er in het traject:

interview

Ik kan alleen goed ontwerpen als ik jou goed genoeg ken. Ik vraag je een aantal vragen te beantwoorden. Hierdoor krijg ik een goed beeld van wie je bent, wat je doet, waarom je dat doet en voor wie. Het geeft jou ook de mogelijkheid om alvast over de antwoorden na te denken. Vervolgens bespreken we samen alles wat je hebt opgeschreven. Dit kan via een telefonisch interview of online. Natuurlijk kun je jouw eigen ideeën aangeven en voorbeelden meesturen.

uitgebreid ontwerpvoorstel

Als we alles samen goed hebben afgestemd, begin ik met ontwerpen. Wanneer ik een goed ontwerp gemaakt heb, krijg jij van mij een uitgebreid ontwerpvoorstel. In het voorstel neem ik je mee in mijn gedachten en ideeen bij jouw merk, en hoe ik vervolgens tot mijn ontwerpkeuzes ben gekomen. Ik geef je een inkijkje in hoe je de stijl kunt toepassen. Natuurlijk krijg je ook de kleuren en lettertypes te zien.

Primair en secundair logo

Jouw nieuwe logo ontwerp ik zo, dat je het overal kunt toepassen. Op groot formaat, op klein formaat. Online, en in drukwerk. Afhankelijk van het ontwerp, maak ik twee varianten van het logo. Een primair logo en een secundair logo. Dit kan bv. een staand en een liggend logo zijn. 

Favicon

Het Favicon is het icoon of pictogram wat verschijnt naast je websitenaam in de browser. Je kunt het Favicon ook gebruiken voor je social media pagina’s.

Lettertypes

Bij jouw huisstijl horen lettertypes voor koppen en lopende teksten, voor drukwerk en online. Ik zoek lettertypes die aansluiten bij jouw stijl en daarnaast goed leesbaar zijn en variatie bieden in opmaak.

Kleurenpalet

Je ontvangt een kleurenpalet van meerdere kleuren die samen matchen. De kleuren roepen associaties op die passen bij jouw merk. Ook vertel ik je welke kleuren je waar kunt gebruiken en welke kleurnummers daarbij horen.

Correctieronde

Na het ontwerpvoorstel gaan we samen doorspreken wat je graag anders zou willen hebben. In een correctieronde maak ik het logo helemaal naar wens. Mocht je toch meer aanpassingsrondes nodig hebben, dan kan dat altijd tegen een kleine meerprijs.

Mini-stijlgids

Alle uitgangspunten van jouw huisstijl zet ik bij elkaar in de stijlgids. Op deze manier is het overzichtelijk en wordt consistentie binnen je huisstijl gemakkelijker. Je kunt het aan iedereen geven die met jouw huisstijl werkt of gaat werken.

Bestanden

Tot slot krijg je alle bestanden van je huisstijl toegestuurd. Deze zet ik in de cloud, zodat je nooit meer hoeft te zoeken. Je krijgt van mij de JPEG, PNG en vector bestanden van het logo.

investering: € 799,- ex BTW

Project: Puur Alice

Project: Huiswerkkamer

Logo Salon Alma

Project: Salon Alma

Sfeerfoto met logo van Mendy Visser

Project: Mendy Visser

Zo pak ik het aan, samen met jou!

FASE 1

starten met een
stevige basis vanuit de kern

Een goed ontwerp voor jou maken, begint bij de basis. Samen bepalen we wat en wie je wilt bereiken, wat je waarden zijn. In deze fase kijken we niet alleen naar jezelf en je bedrijf, maar ook naar je ideale klant, je concurrenten en naar jouw onderscheid in de markt.

FASE 2

ik maak een ontwerp wat je merk tot leven brengt

In deze fase maak ik de vertaling van alle ‘woorden’ die we hebben genoemd naar een beeldende, visueel eindresultaat. Natuurlijk is dat het logo, maar dat niet alleen. Ook het kleurenpalet, welke lettertypes gebruik je, welke vormen en patronen, en de stijl van fotografie hoort hierbij.

 

FASE 3

bouwen aan consistentie en vertrouwen

Ben je helemaal tevreden? Dan voeg ik alle informatie samen in een overzichtelijke stijlgids. In deze fase maak ik alle huisstijluitingen voor je en zorg ik ervoor dat overal dezelfde lijn behouden blijft. 

wil jij dit ook…

 • je bedrijf herkenbaar en professioneel presenteren.Er is maar een eerste indruk en je wilt niet dat je klant direct afhaakt

 

 • een stijl laten ontwerpen waarmee je zelfverzekerd je verhaal kunt vertellen en jezelf kunt laten zien

 

 • je kostbare tijd liever investeren in de zaken waar je goed in bent

 

 • de meerwaarde ervaren van het werken met een ontwerper. Een frisse blik en verstand van zaken waar jij je niet druk om hoeft te maken.

Dan is dit traject perfect voor jou!

Sjoukje van der Velde - macbook
Sjoukje van der Velde stippenpatroon

We zijn een goede match als je je hierin herkent:

je weet dat branding bijdraagt aan de bouw van je bedrijf

Als ervaren ondernemer of onderneemster wil je en kun je investeren in je branding.

je bent op zoek naar een betrouwbare samenwerking voor langere tijd

Een klik en vertrouwen in elkaar vind je de basis voor een goede samenwerking.

je weet dat creativiteit ruimte nodig heeft

Mijn beste werk ontstaat als ik mijn creativiteit de ruimte kan geven en ik vanuit nieuwsgierigheid en ontspanning kan werken.

jij wilt bewust omgaan met de wereld en de mensen om je heen

Eerlijk, betrokken en gelijkwaardig samenwerken is ook voor jou het belangrijkst.

Deze ondernemers gingen je voor:

 • kunstgalerie
 • consultants
 • wooncorporaties
 • projectorganisatie duurzaam bouwen
 • huiswerkinstituut
 • dietiste
 • schoonheidssalon
 • communicatie-adviseurs
 • diverse stichtingen
 • opleidingsinstituut
 • technisch adviesbureau
 • verschillende communicatiebureaus

denk je nu ja, dit wil ik

Wil je me beter leren kennen?

Je kunt vrijblijvend een afspraak met mijn inplannen. Dat kan zowel telefonisch als online, wat jou het beste past. In deze 30 minuten kunnen we elkaar beter leren kennen en bespreken wat jij nodig hebt. Je zit nergens aan vast.

 

Kennismaken? Offerte aanvragen?

Sjoukje van der Velde

mail@sjoukjevandervelde.nl

06 27 11 36 63

© Sjoukje van der Velde 2020 | Algemene voorwaarden.
Fotografie: Antoinet Murier